Indiaas broodje met een Italiaanse touch

Ingrediënten voor 8 broodjes

 

 200 gram zelfrijzend bakmeel

 150 gram volle Griekse yoghurt

 1 koffielepel zout

 1 takje verse rozemarijn

 

 

 1. Rits de rozemarijn en hak de blaadjes fijn.

 

 2. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed een soepel deeg.

 

 3. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en maak er balletjes van.

 

 4. Vet het werkblad in en rol de balletjes uit.

 

 5. Maak een pittige kruidenolie van 100 ml olijfolie, 1 gedroogde rode peper (fijn gehakt),

     2 teentjes geperste knoflook en zout.

 

 6. Smeer de bovenkant van de plakjes deeg in met de pittige kruidenolie.

 

 7. Laat een grillpan goed heet worden. 

 

 8. Leg de plakjes deeg met de vette kant naar beneden in de pan en bestrijk de bovenkant met de

     pittige olie.

 

 9. Bak de broodjes in ongeveer 2 minuten per kant goudbruin.

 

10. Snijd het broodje open en smeer het in met pesto, beleg het met burrata en zongedroogde tomaatjes.

 

     

      Buon Apetito!